Προγράμματα Art School

    Το Εν Τέχνη έχει εξελιχθεί σε ένα Art School. Σε ένα χώρο δηλαδή όπου ένας μαθητής ανεξαρτήτου ηλικίας θα μπορεί να έρθει σε επαφή με όλα τα ήδη τέχνης . Μουσική, χορό, θέατρο,εικαστικά. Διότι όπως δε μπορεί να λείπει από ένα μουσικό η κίνηση, έτσι δε μπορεί να λείπει από ένα χορευτή η γνώση και η... ανατομία του ρυθμού και από όλους η έκφραση και η συναίσθηση ότι κάθε χορογραφία κάθε μουσική σύνθεση είναι ένας μικρός ρόλος προς ερμηνεία.
    Συνδυαστικά και για τη πληρέστερη ενημέρωση του σπουδαστή, έχουν προστεθεί προγράμματα σπουδών εικαστικών.                                                                                                                             Είμαστε της άποψης ότι ΠΑΙΔΕΙΑ=ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.                                                                  Σε μια εποχή όπου έχουν καταρρεύσει όλοι οι κανόνες αισθητικής, όπου η ομορφιά και το κάλος, μπερδεύονται με την ασχήμια και τη χυδαιότητα,όπου πολλές φορές δικαιολογούν την ύπαρξή τους πίσω από το ΄΄γούστα είναι αυτά΄΄, θέλουμε να δείξουμε στους μαθητές μας, ότι ο τρόπος που εκφραζόμαστε, δείχνει και το γενικότερο επίπεδο της παιδείας και του πολιτισμού μας.

Επειδή όμως η εκμάθηση όλων των ειδών τέχνης είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί στα πλαίσια της... μιας ζωής που δικαιούμαστε, αλλά και επειδή αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας είναι η επαφή με τους γενικούς κανόνες σε όλες τις μορφές τέχνης, ώστε να ξεχωρίζουν το ΄΄φθηνό΄΄  από το ΑΛΗΘΙΝΟ, αυτό που δημιουργήθηκε και υπάρχει με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος από αυτό που δημιουργήθηκε ως ανάγκη έκφρασης, για αυτό το λόγο, έχουμε εντάξει μέσω των Κύκλων Σπουδών Art School, τις σημαντικότερες μορφές τέχνης.                                                                

Ήδη έχουμε προχωρήσει στην ολοκλήρωση του νέου προγράμματος σπουδών. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε τρεις κύκλους. Α κύκλος για τους νεότερους μαθητές, Β κύκλος για τους μαθητές μεσαίου επιπέδου και Γ κύκλος για τους μαθητές προχωρημένων επιπέδων.  Κάθε κύκλος εμπεριέχει τα υποχρεωτικά- πρωτεύοντα μαθήματα σύμφωνα με το αντικείμενο που έχει επιλεχθεί ως κύριο πχ μουσικό όργανο, χορός κτλ , καθώς και κάποια δευτερεύοντα μαθήματα που βοηθούν στην ολοκλήρωση της καλλιτεχνικής αντίληψης και υπόστασης του μαθητή. 

Posted by

Share: